Пилешко руло с кокосова коричка и топено сирене
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- сол, черен пипер и кимион
- 2 пресовани скилидки чесън
- 100 грама топено сирене, нарязано
- 100 грама фино нарязана шунка или бекон
- 4 разбити яйца
- 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 100 грама леко подсладени кокосови стърготини
- клечки за зъби
- няколко капки зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете филето и го подправете със сол, черен пипер и кимион. В средата на всяко сложете малко чесън, шунка и топено сирене.
Завийте на руло, закрепете краищата с клечка за зъби и потопете месото в яйцата, след това в брашното, отново в първата смес и накрая в кокосовите стърготини.
Пригответе всички рулца по този начин и ги подредете в тавичка, покрита с лист пергамент. Поръсете със зехтин, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35 минути. Охладете, подредете в чиния и поднесете рулцата с гарнитура по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodfanatic.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Свинско руло със спанак и гъби
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
- Пилешко руло с чесън, орехи и лук
Коментари към Пилешко руло с кокосова коричка и топено сирене