Пилешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал
Необходими продукти:
500 грама пилешка кайма
1 глава лук
1 - 2 скилидки чесън
хляб (на вкус)
1 яйце
сол и черен пипер
За плънката:
100 - 150 грама настърган кашкавал (може и моцарела)
2 сварени яйца (настъргани)
магданоз и копър (нарязани на ситно)
2 супени лъжици масло на стайна температура
подправки по желание и по ваш избор
Начин на приготвяне:
Омесете каймата, прибавяйки към нея изброените продукти (хлябът първо накиснете във вода). Направете и плънката, смесвайки съставките за нея.
Намокрете ръцете си с вода, загребете малко от каймата с помощта на лъжица, поставете върху дланта си и направете вдлъбнатина в средата на каймата. Там сложете от получената плънка. След това "затворете", оформяйки кюфте. Изпържете на слаб огън (в предварително загрято олио) от двете страни до образуването на златиста коричка.
Може да поднесете с гарнитура от картофи и салата от домати.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Печени картофени кюфтета с пилешка кайма
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Пилешки кюфтета с крема сирене и сметанов сос
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
- Пуешки кюфтета с тиквички, кисели краставички и пармезан
Коментари към Пилешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал