Пилешки кюфтета с плънка от гъби и кашкавал

Необходими продукти:
- 600 грама пилешка кайма
- 150 грама печурки
- 150 грама кашкавал
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сол, галета, черен пипер, олио
Начин на приготвяне:
Нарязаните печурки изпържете до омекване в олио. Прибавете кашкавала (настърган), сметаната, подправете и охладете.
Пилешката кайма подсолете, сложете и смлян черен пипер на вкус. Омесете добре, късайте по малко от нея, сплесквайте в дланта си и в средата на всяка основа слагайте от гъбения пълнеж. Затворете го, оформяйки кюфтета, които оваляйте в галета и изпържете до златисто под капак (около 2-3 минути).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пилешки кюфтета
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Кюфтета от пилешки дробчета с картофи и чесън
- Пилешки кюфтета с крема сирене и сметанов сос
Коментари към Пилешки кюфтета с плънка от гъби и кашкавал