Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пилешки бургер с яйце и зеленчуци

Пилешки бургер с яйце и зеленчуци

Пилешки бургер с яйце и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 питка, подходяща за направата на бургер
  • 130 грама пилешко без кост
  • пресни резени краставица и домат
  • малко морков и лук
  • червено зеле
  • парченце пушено сирене
  • 1 яйце
  • 1-2 супени лъжици майонеза и сос аджика или по ваш вкус
  • краве масло
  • чесън

 

Начин на приготвяне:

Подправете пилешкото и го сложете между два найлонови пакета. Начукайте добре, след което изпечете в тиган или на скара по около 5 минути от всяка страна.

Разрежете питката на две части хоризонтално през средата, намажете разрезите с масло и ги запечете в сух тиган.

Смесете нарязаните на тънки сламки морков и зеле, към тях прибавете намачканите скилидки чесън, сол, пипер, оцет, зехтин или олио, кориандър и мъничко захар. Оставете комбинацията за момента.

Направете сос от майонезата и аджиката. Намажете едната или двете части на питката с него, разпределете зеленчуците, лука, сложете парче пушено сирене, пилешкото и най-отгоре изпърженото яйце.

бургер

бургер

Може да полеете бургера с любим сос.

бургер

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл