Пилешка салата с пъпеш и чипс от пармезан
Необходими продукти:
- 1 голямо парче пушени пилешки гърди
- около 400 грама пъпеш
- малка връзка прясна мента
- 100 грама настърган пармезан
- шепа салата корн
- шепа пресни червени боровинки
- няколко листа крес салата
- малко зехтин по желание
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете пушените пилешки гърди на дълги парчета, пъпеша - не неголеми хапки (оставете няколко парчета за украса).
Листенцата корн салата и ментовите накъсайте с ръце, сложете ги на дъното на купа. Върху тях - пилешките и пъпешови парчета, подсолете и напръскайте със зехтин, ако желаете.
Направете хрупкав чипс от пармезана, като първо го настържете, след това загребвайте по малко от него и изпържете или изпечете в добре нагорещен тиган. Щом сиренето придобие златист цвят, извадете с помощта на лопатка и поставете върху хартия, тя ще поеме излишната мазнина.
Гарнирайте салатата с вкусното допълнение. Украсете с резени пъпеш, червени боровинки и листа крес салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешка салата със сварени яйца и царевица
- Пилешка салата с грозде, орехи и каперси
- Пилешка салата с гъби и царевица
- Пилешка салата с грозде, целина и орехи
- Салата с пилешко филе и ябълки
- Пилешка салата с репички, маруля и млечен дресинг
- Засищаща салата от месо, зеленчуци и яйца с орехи
- Кристална пилешка салата с картофи, яйца и кисели краставички
- Пилешка салата с броколи, сирене и сос
- Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)
Коментари към Пилешка салата с пъпеш и чипс от пармезан