Пилешка салата с балсамов дресинг и ябълки
Необходими продукти:
- 2-3 ябълки
- 300 грама сварено пилешко месо
- 30 грама краве масло
- сол, черен пипер
- сок от половин лимон
- 1 чаена лъжичка мед
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 супена лъжица зехтин
- щипка канела
- пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Отрежете капачетата на плодовете и почистете сърцевините им. Издълбайте месестата част от ябълките и я нарежете ситно.
Загрейте маслото, запържете плодовете, пилешкото месо и подправете със сол и черен пипер. След 5-6 минути охладете и разпределете плънката в ябълките.
В тигана сгорещете меда, добавете балсамовия оцет, зехтина, канелата и лимоновия сок. Разбъркайте и подправете плодовете. Украсете с листенца пресен магданоз и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: cookingontheweekends.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Пилешка салата със сварени яйца и царевица
- Пилешка салата с грозде, орехи и каперси
- Пилешка салата с гъби и царевица
- Пилешка салата с грозде, целина и орехи
- Салата с пилешко филе и ябълки
- Пилешка салата с репички, маруля и млечен дресинг
- Засищаща салата от месо, зеленчуци и яйца с орехи
- Кристална пилешка салата с картофи, яйца и кисели краставички
- Пилешка салата с броколи, сирене и сос
- Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)
Коментари към Пилешка салата с балсамов дресинг и ябълки