Начало Хранене Рецепти Супи Месни Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)

Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа)

Супа с кюфтета и кускус (Италианска сватбена супа) - изображение

Необходими продукти:

за кюфтетата:

  • 700 грама пилешка кайма
  • 1/2 сурова пилешка наденица (вътрешността)
  • 1/2 чаена чаша панко галета
  • 1/3 чаена чаша настърган пармезан
  • 2 чаени лъжици риган
  • 3 скилидки чесън, намачкани
  • 1 голямо яйце
  • сол, черен пипер и лют пипер на люспи на вкус

за супата:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 нарязани и обелени моркови
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 2 чаен лъжица нарязана мащерка
  • 8 чаени чаши пилешки бульон
  • 3/4 чаена чаша дребна паста (като кускус)
  • 4 чаени чаши бейби спанак
  • 2 супени лъжици копър
  • лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

Смесете месото, хлебните трохи, ригана, пармезана, чесъна и яйцето. Подправете със сол, черен пипер и лютивия пипер на люспи. Оформете малки кюфтенца (топки с диаметър около 2,5 сантиметра). От това количество месо би трябвало да получите около 20-22 топки.

Затоплете 1 лъжица зехтин в тенджера и запържете кюфтенцата, докато придобият златиста коричка. Извадете ги от горещия съд, а в него сложете още 1 лъжица зехтин и запържете лука, моркова, целината и мащерката. След 3-4 минути, когато омекнат и отпуснат аромата си, добавете бульона. Оставете течността да заври и добавете кюфтенцата и кускуса. Нека къкрят 7-8 минути до готовност. Добавете спанака, минута по-късно, след като той омекне, свалете от котлона.

Сервирайте всяка порция с допълнително пармезан.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХранене при...Здравни съветиСоциални грижиХрани и ястияЛайфстайлДиетиАнкети