Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пилешка пастърма във винена марината

Пилешка пастърма във винена марината

Пилешка пастърма във винена марината - изображение

Необходими продукти:

  • 750-800 грама пилешко филе (2 парчета)
  • 1,5 чаени чаши сухо червено вино
  • 2 супени лъжици горчица на зърна
  • 3-4 дафинови листа
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 пълна чаена лъжица зърна черен пипер
  • 2 супени лъжици течен мед
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица сушен розмарин
  • 1,5 супени лъжици готварска сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте филето и го почистете от ципите.

Налейте виното в купа и добавете меда, горчицата, двата вида пипер, дафиновия лист, солта, розмарина и намачкания чесън. Затоплете сместа, ако желаете.

Сложете филето в подходящ съд, залейте го с маринатата и затворете с капак (ако сте затоплили предварително, изчакайте да се охлади). Течността трябва да покрие напълно месото.

Оставете в хладилника за ден, след което навийте всяко парче като руло и закрепете дървен шиш или клечка за зъби. Сложете в тава и изпечете в гореща (250 градуса) фурна, която изключете след 25 минути и нека пилешкото се охлади, без да го изваждате (около час и половина).

Щом пастърмата изстине напълно, нарежете на парчета и може да поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия