Пилешка пастърма във винена марината
Необходими продукти:
- 750-800 грама пилешко филе (2 парчета)
- 1,5 чаени чаши сухо червено вино
- 2 супени лъжици горчица на зърна
- 3-4 дафинови листа
- 4-5 скилидки чесън
- 1 пълна чаена лъжица зърна черен пипер
- 2 супени лъжици течен мед
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сушен розмарин
- 1,5 супени лъжици готварска сол
Начин на приготвяне:
Измийте филето и го почистете от ципите.
Налейте виното в купа и добавете меда, горчицата, двата вида пипер, дафиновия лист, солта, розмарина и намачкания чесън. Затоплете сместа, ако желаете.
Сложете филето в подходящ съд, залейте го с маринатата и затворете с капак (ако сте затоплили предварително, изчакайте да се охлади). Течността трябва да покрие напълно месото.
Оставете в хладилника за ден, след което навийте всяко парче като руло и закрепете дървен шиш или клечка за зъби. Сложете в тава и изпечете в гореща (250 градуса) фурна, която изключете след 25 минути и нека пилешкото се охлади, без да го изваждате (около час и половина).
Щом пастърмата изстине напълно, нарежете на парчета и може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домашна телешка пастърма
- Агнешка пастърма с чили пипер
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Пастърма
- Домашна телешка пастърма "джърки"
- Говежда пастърма с кимион и чесън
- Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън
- Домашна пилешка пастърма с чесън и мед
- Пикантна пилешка пастърма
- Телешки цветя от пастърма
Коментари към Пилешка пастърма във винена марината