Агнешка пастърма с чили пипер
Необходими продукти:
- 1 килограм агнешко месо
- 5 супени лъжици сол
- 1/3 супена лъжица смес от различни видове пипер (смлян)
- 1 супена лъжица готова подправка за месо
- 1/3 супена лъжица различни видове пипер на зърна
- 50 грама готова подправка за пастърма + за покритие
- 1/3 супена лъжица чили пипер
- 5 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки. Оваляйте месото в комбинацията от аромати и вкусове и оставете да престои в нея 2 дни, като на всеки 12 часа го обръщате.
След това изплакнете агнешкото под течаща вода и го накиснете за час и половина. Извадете от водата и сложете върху хартия. Поставете някаква тежест върху месото, за да може да се отцеди излишната влага.
Залейте подправка за пастърма с вряща вода за 10-15 минути. След това намажете месото и го увийте в марля.
Закачете го да се суши на проветриво място, като са необходими около две седмици, за да бъде готово за консумация.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домашна телешка пастърма
- Пастърма
- Говежда пастърма с кимион и чесън
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Домашна телешка пастърма "джърки"
- Пикантна пилешка пастърма
- Телешки цветя от пастърма
- Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън
- Пилешка пастърма във винена марината
- Домашна пилешка пастърма с чесън и мед
Коментари към Агнешка пастърма с чили пипер