Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Агнешка пастърма с чили пипер

Агнешка пастърма с чили пипер

Агнешка пастърма с чили пипер - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм агнешко месо
  • 5 супени лъжици сол
  • 1/3 супена лъжица смес от различни видове пипер (смлян)
  • 1 супена лъжица готова подправка за месо
  • 1/3 супена лъжица различни видове пипер на зърна
  • 50 грама готова подправка за пастърма + за покритие
  • 1/3 супена лъжица чили пипер
  • 5 дафинови листа

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички подправки. Оваляйте месото в комбинацията от аромати и вкусове и оставете да престои в нея 2 дни, като на всеки 12 часа го обръщате.

След това изплакнете агнешкото под течаща вода и го накиснете за час и половина. Извадете от водата и сложете върху хартия. Поставете някаква тежест върху месото, за да може да се отцеди излишната влага.

Залейте подправка за пастърма с вряща вода за 10-15 минути. След това намажете месото и го увийте в марля.

Закачете го да се суши на проветриво място, като са необходими около две седмици, за да бъде готово за консумация.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия