Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Говежда пастърма с кимион и чесън

Говежда пастърма с кимион и чесън

Говежда пастърма с кимион и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм говеждо филе
  • 1 чаена чаша сол
  • 1 чаена лъжица смлян червен чили пипер
  • 1 супена лъжица кимион
  • 9 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете с кърпа говеждото. Парчето месо не трябва да бъде прекалено тънко, защото след изсъхване ще наподобява подметка.

Оваляйте филето в солта и го оставете да престои 10-15 минути на стайна температура, след което го почистете от всичката излишна сол.

Сложете го в дълбока купа и поставете някаква тежест върху него. Приберете в хладилника за един ден.

След това махнете тежестта, увийте месото в марля и закачете да се суши на добре проветриво място (където става въздушно течение) в продължение на 4-5 дни.

Смесете кимиона с чесъна и червения пипер. Разбира се, бихте могли да използвате и други подправки в съответните количества, за да бъдат достатъчни за овкусяване на цялото парче говеждо.

След като изминат 4-5 дни, откакто се сложили месото да се суши, отстранете марлята и оваляйте филето от всички страни в микса от ароматни подправки (може да го натриете с ръце).

Увийте в алуминиево фолио и оставете за 4 дни на стайна температура.

Преди да поднесете, отстранете излишното количество от подправките и нарежете пастърмата на тънки (до прозрачност) парчета.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.berlin.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия