Говежда пастърма с кимион и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм говеждо филе
- 1 чаена чаша сол
- 1 чаена лъжица смлян червен чили пипер
- 1 супена лъжица кимион
- 9 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете с кърпа говеждото. Парчето месо не трябва да бъде прекалено тънко, защото след изсъхване ще наподобява подметка.
Оваляйте филето в солта и го оставете да престои 10-15 минути на стайна температура, след което го почистете от всичката излишна сол.
Сложете го в дълбока купа и поставете някаква тежест върху него. Приберете в хладилника за един ден.
След това махнете тежестта, увийте месото в марля и закачете да се суши на добре проветриво място (където става въздушно течение) в продължение на 4-5 дни.
Смесете кимиона с чесъна и червения пипер. Разбира се, бихте могли да използвате и други подправки в съответните количества, за да бъдат достатъчни за овкусяване на цялото парче говеждо.
След като изминат 4-5 дни, откакто се сложили месото да се суши, отстранете марлята и оваляйте филето от всички страни в микса от ароматни подправки (може да го натриете с ръце).
Увийте в алуминиево фолио и оставете за 4 дни на стайна температура.
Преди да поднесете, отстранете излишното количество от подправките и нарежете пастърмата на тънки (до прозрачност) парчета.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.berlin.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Домашна телешка пастърма
- Агнешка пастърма с чили пипер
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Пастърма
- Домашна телешка пастърма "джърки"
- Пастърма от пилешки гърди с мед, горчица и чесън
- Домашна пилешка пастърма с чесън и мед
- Пикантна пилешка пастърма
- Пилешка пастърма във винена марината
- Телешки цветя от пастърма
Коментари към Говежда пастърма с кимион и чесън