Пикантни яйца в доматен сос
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 400 грама чери домати
- 2 глави червен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 люта чушка
- 1 връзка кориандър
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тиган, в него изпържете за 5 минути нарязаните лук, чесън, чушка, сложете и кориандъра. След това добавете доматите и пудрата захар, оставете на котлона за още 8 - 10 минути, докато сосът се сгъсти. Направете 4 "дупки" в него с помощта на лъжица и в тях чукнете яйцата. Затворете съда с капак и нека ястието се приготвя още 8 - 10 минути. Поднесете с топъл хляб.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Пикантни яйца в доматен сос