Пикантна печена тиква
Необходими продукти:
800 грама тиква
50-70 грама стафиди
1 лимон
1 ч. л. бахар на зърна
1 ч. л. розов пипер на зърна
2 с. л. течен мед
сол
канела
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на големи парчета и я сложете да се пече във фурната при 200 градуса за около 30-35 минути. През това време накиснете стафидите в топла вода. Смелете пипера и бахара заедно със солта и канелата. Когато тиквата се изпече, нарежете я на кубчета и я смесете с подправките. Изцедете сока на лимона, смесете го с меда и полейте тиквата. Върнете във фурната за още 30 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Хрупкави бадемови аспержи на фурна
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Японски хрян, Уасаби, Васаби
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Запечен хляб с кашкавал и чесън
Коментари към Пикантна печена тиква