Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
    Необходими продукти:
1 шаран около килограм
4-6 картофа
100 грама кашкавал
200 грама заквасена сметана (може да използвате майонеза)
брашно за овалване на рибата
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и сложете в тенджера. Залейте с вода, подсолете и нека се варят в продължение на 10-15 минути, след което извадете и нарежете на парчета.

Подправете заквасената сметана със сол и смлян черен пипер на вкус.

Кашкавала настържете едро.

Почистете шарана, нарежете на порции. Опашката и главата не се използват.

Овкусете рибата със сол и пипер.

След 5 минути оваляйте всяко парче в брашно.

И подредете в подмазана с масло тава (може да покриете дъното на съда с алуминиево фолио). Около тях разпределете картофите.

Залейте всичко със сметаната, поръсете с настъргания кашкавал и напръскайте с олио.

Изпечете ястието във фурната при 190 градуса за около 40 минути. Ще се образува румена коричка, на която едва ли ще устоите.

Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от риба и морски продукти
 - Как да изчистим шаран бързо и лесно
 - Пържен шаран с чеснов сос
 - Шаран с лук, гъби и кашкавал
 - Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
 - Шаран с гъби и маринован лук
 - Печен шаран с моркови, див копър и праз
 - Маринован печен шаран с кисело зеле
 - Пържен цял шаран с лук
 - Желиран шаран с мед и стафиди
 - Шаран с чеснова хлебна коричка
 
Коментари към Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал