Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
Необходими продукти:
1 шаран около килограм
4-6 картофа
100 грама кашкавал
200 грама заквасена сметана (може да използвате майонеза)
брашно за овалване на рибата
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и сложете в тенджера. Залейте с вода, подсолете и нека се варят в продължение на 10-15 минути, след което извадете и нарежете на парчета.
Подправете заквасената сметана със сол и смлян черен пипер на вкус.
Кашкавала настържете едро.
Почистете шарана, нарежете на порции. Опашката и главата не се използват.
Овкусете рибата със сол и пипер.
След 5 минути оваляйте всяко парче в брашно.
И подредете в подмазана с масло тава (може да покриете дъното на съда с алуминиево фолио). Около тях разпределете картофите.
Залейте всичко със сметаната, поръсете с настъргания кашкавал и напръскайте с олио.
Изпечете ястието във фурната при 190 градуса за около 40 минути. Ще се образува румена коричка, на която едва ли ще устоите.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал