Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
Необходими продукти:
1 шаран около килограм
4-6 картофа
100 грама кашкавал
200 грама заквасена сметана (може да използвате майонеза)
брашно за овалване на рибата
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и сложете в тенджера. Залейте с вода, подсолете и нека се варят в продължение на 10-15 минути, след което извадете и нарежете на парчета.

Подправете заквасената сметана със сол и смлян черен пипер на вкус.

Кашкавала настържете едро.

Почистете шарана, нарежете на порции. Опашката и главата не се използват.

Овкусете рибата със сол и пипер.

След 5 минути оваляйте всяко парче в брашно.

И подредете в подмазана с масло тава (може да покриете дъното на съда с алуминиево фолио). Около тях разпределете картофите.

Залейте всичко със сметаната, поръсете с настъргания кашкавал и напръскайте с олио.

Изпечете ястието във фурната при 190 градуса за около 40 минути. Ще се образува румена коричка, на която едва ли ще устоите.

Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Шаран
- Пържен шаран с чеснов сос
- Шаран див
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
- Печен цял шаран с ориз и кисело зеле
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран с орехи в тесто
Коментари към Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал