Печен праз с кашкавал и орехи

Необходими продукти:
3 стръка праз
250 милилитра прясно мляко
150 грама кашкавал
50 грама натрошени орехи
щипка сол
смлян черен пипер на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Сварете бялата част на стръковете праз за 10 минути. Залейте кашкавала с прясното мляко и затоплете, докато се разтопи. Подправете със сол и черен пипер на вкус, поръсете с натрошените орехи.
Подредете праза в тава, залейте с кашкавалено-ореховата смес и запечете във фурната до златисто.
Добър апетит!
Снимка: kastruly.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Чеснови гюзлеми с праз и подправки
- Веган шишчета с тофу и праз
- Пилешки терин със зеленчуци
- Чеснов хляб с кашкавал и маслини
- Печен праз в шунка и млечен сос с кашкавал
- Кашкавал в спаначен сос с пикантни подправки
- Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал
- Картофени рулца с кашкавал в хрупкава панировка
Коментари към Печен праз с кашкавал и орехи