Печен праз с кашкавал и орехи
Необходими продукти:
3 стръка праз
250 милилитра прясно мляко
150 грама кашкавал
50 грама натрошени орехи
щипка сол
смлян черен пипер на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Сварете бялата част на стръковете праз за 10 минути. Залейте кашкавала с прясното мляко и затоплете, докато се разтопи. Подправете със сол и черен пипер на вкус, поръсете с натрошените орехи.
Подредете праза в тава, залейте с кашкавалено-ореховата смес и запечете във фурната до златисто.
Добър апетит!
Снимка: kastruly.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Празена супа с картофи
- Черен ориз с праз и домати
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Печен праз с кашкавал и орехи