Печен омлет с хляб и сланина
Необходими продукти:
- 200 грама сланина
- 200 грама хляб (най-добре пълнозърнест или ръжен)
- 6 яйца
- 150 милилитра прясно мляко
- 4-5 стръка магданоз
- олио
Начин на приготвяне:
Отрежете корите на филиите, а вътрешността им и сланината нарежете на сламки.
Сгорещете олио в чугунен тиган и запържете сланината за 1-2 минути (не трябва да я топите, а да се запържи). След това прибавете хляба и смесете двата продукта, разклащайки тигана. Гответе още 2 минути.
Разбийте млякото с яйцата до еднородност, залейте хляба и сланината.
Свалете съда от котлона и го поставете във фурната, загрята на 180 градуса, за 5-10 минути.
Готовия омлет поръсете със ситно нарязан магданоз и го поднесете горещ.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Пържена сланина с лук
- Как да си направим домашна свинска мас и полезно ли е да готвим с нея
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет Пуляр
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания
- Омлет с пилешко месо
Коментари към Печен омлет с хляб и сланина