Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Печен нахут с пармезан

Печен нахут с пармезан

от 19 сеп 2019г., обновено на 22 сеп 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Печен нахут с пармезан - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Превръщането на нахута в мезе не е нещо ново. Получава се много вкусен запечен на фурна с различни подправки, а ако го направите по-пикантен, може да замести и чипса на футболен мач. Сега ви предлагаме още един вариант, с който да обогатите вкуса му и да го превърнете от скучно вариво в идеалното мезе.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 консерви от 400 грама нахут, отцеден
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • щипка черен пипер
  • 1 супена лъжица пресен ситно нарязан розмарин
  • 3 супени лъжици настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрее на 400 градуса.

Застелете тава с алуминиево фолио (не го замествайте с пергаментова хартия, защото тя ще овлажни нахута при печене).

Подсушете леко нахутените зърна със салфетка, а ако имате центрофуга за зеленчуци, може да го направите в нея. Прехвърлете зърната в купа.

Полейте със зехтин, поръсете с подправките и разбъркайте добре.

Сложете в тавата и печете 15 минути. След като изтече времето, енергично разклатете тавата, за да се обърнат нахутените зърна и печете още 15 минути.

Извадете от фурната и поръсете с розмарин, допечете още 8-10 минути.

Накрая върху горещия нахут поръсете пармезана и разбъркайте.

Насладете се на своите "ядки" от нахут.

Източник:

thespruceeats.com

Още по темата:
  • Спанак с нахут и оризова гарнитура Спанак с нахут и оризова гарнитура
  • Къри с нахут, грах и картофи Къри с нахут, грах и картофи
  • Карамелизиран нахут с кафява захар и масло Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
  • Омлет от нахут (без яйца) Омлет от нахут (без яйца)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
38.90лв.

АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
3.20лв.

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г

НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
3.40лв.

НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС

ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
24.60лв.

ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60

РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
3.90лв.

РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА

РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
4.90лв.

РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА

Коментари към Печен нахут с пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печен нахут с пармезан
    www.framar.bg 
    на 18 May 2025 в 11:08
    Коментирайте "Печен нахут с пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Гарнитури
  • Гарнитури със зърнени храни и варива
  • 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
  • Леблебия, Нахут, Сланутък
  • Спанак с нахут и оризова гарнитура
  • Ползи за здравето от брашното от нахут
  • Бобови култури
  • Хрупкав печен нахут за аперитив
  • Къри с нахут, грах и картофи
  • Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
  • Омлет от нахут (без яйца)
  • Аквафаба – натуралният заместител на яйца
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2061 дни, 19 часа и 21 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2174 дни, 23 часа и 32 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 23 часа и 12 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 14 часа и 12 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 14 часа и 24 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 14 часа и 31 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival