Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен карфиол с водка и сирена

Печен карфиол с водка и сирена

Печен карфиол с водка и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук - нарязана на ситно
  • 3 скилидки чесън - смачкани
  • 1/3 чаена чаша водка
  • 1 консерва от 800 грама доматен сос
  • щипка лют червен пипер на люспи
  • морска сол на вкус
  • 1/2 чаена чаша сметана за готвене
  • 1 глава карфиол
  • 2 чаени чаши зряла моцарела
  • 1 чаена чаша пармезан
  • босилек за гарниране

Начин на приготвяне:

В тиган запържете лука за 5 минути, докато омекне. Добавете пресованите скилидки чесън, след като освободи аромата си, сипете водката и доматената консерва. Подправете със сол и лютия пипер. Оставете за 5 минути и да поври и добавете сметаната. Гответе за още 5 минути и свалете от котлона.

Накъсайте карфиола на розички и го бланширайте. Сложете го в тава и полейте със соса. Настържете сирената и поръсете с половината количество от тях карфиола и разбъркайте.

Разпределете и останалите сирена върху карфиола и запечете за 25 минути на 180 градуса, докато пармезана и моцарелата се разтопят и станат златисти.

карфиол

Поръсете с нарязан босилек и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника