Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве

Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве

Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 супена лъжица сода за хляб
  • 1 1/2 чаена чаша соево мляко (или вода)
  • 1 глава карфиол - на розички

За соса:

  • 1/2 чаена чаша соев сос
  • 1/2 чаена чаша сироп от агаве
  • 1 супена лъжица сусамово олио
  • 1 супена лъжица оризов оцет
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 2 супени лъжици настърган джинджифил
  • 1 супена лъжица нишесте
  • сусам, див лук и сварен ориз за сервиране

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, содата и соевото мляко. Сложете карфиола и разбъркайте добре.

Прехвърлете карфиола в тава, която сте покрили с пергаментова хартия. Печете 10 минути на 230 градуса в предварително сгорещена фурна, докато панировката се изсуши.

Междувременно в касерола на висока температура смесете соевия сос, сиропа агаве, сусамовото олио, оцета, чесъна, джинджифила и нишестето. Разбъркайте и оставете сместа да заври, след което изключете котлона и оставете соса да се сгъсти около 10 минути.

Готовия карфиол сложете в купа да се охлади 5 минути.

Полейте го със соса и разбъркайте, за да се маринова всяка розичка.

Прехвърлете в чиста тава, застлана са хартия за печене и печете 10 минути.

Готовият карфиол сервирайте върху сварен ориз, поръсете със сусам и малко див лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника