Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 супена лъжица сода за хляб
- 1 1/2 чаена чаша соево мляко (или вода)
- 1 глава карфиол - на розички
За соса:
- 1/2 чаена чаша соев сос
- 1/2 чаена чаша сироп от агаве
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 2 скилидки чесън - пресовани
- 2 супени лъжици настърган джинджифил
- 1 супена лъжица нишесте
- сусам, див лук и сварен ориз за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата и соевото мляко. Сложете карфиола и разбъркайте добре.
Прехвърлете карфиола в тава, която сте покрили с пергаментова хартия. Печете 10 минути на 230 градуса в предварително сгорещена фурна, докато панировката се изсуши.
Междувременно в касерола на висока температура смесете соевия сос, сиропа агаве, сусамовото олио, оцета, чесъна, джинджифила и нишестето. Разбъркайте и оставете сместа да заври, след което изключете котлона и оставете соса да се сгъсти около 10 минути.
Готовия карфиол сложете в купа да се охлади 5 минути.
Полейте го със соса и разбъркайте, за да се маринова всяка розичка.
Прехвърлете в чиста тава, застлана са хартия за печене и печете 10 минути.
Готовият карфиол сервирайте върху сварен ориз, поръсете със сусам и малко див лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
- Печен карфиол с наденица и чедър
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве