Печено цветно зеле с лук и горчица
Необходими продукти:
500 грама цветно зеле
1 глава лук
3 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжица горчица
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Първо разделете цветното зеле на съцветия. Лука обелете, нарежете и разделете на кръгчета. Смесете зеленчуците и към тях прибавете смесените горчица и кисело мляко. Разбъркайте всичко старателно и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Изсипете в тава и изпечете във фурната до желаната готовност. Ако предпочитате зелето по-меко, покрийте съда с фолио. Когато успеете с лекота да продупчите карфиола с клечка за зъби, махнете фолиото и нека ястието се запече до образуването на апетитна коричка.
Ако не използвате фолио, ще получите хрупкав лучен чипс и неустоима коричка върху зелето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
Коментари към Печено цветно зеле с лук и горчица