Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка

Необходими продукти:
- 1/2 глава цветно зеле
- 4 средни картофа
- щипка индийско орехче
- 30 грама масло
- 150 милилитра прясно мляко
- 2 яйца
- 50-70 грама кашкавал
- 100 грама гъби
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете до готовност предварително обелените картофи. Отцедете течността, прибавете маслото, налейте прясното мляко и разбийте всичко до получаване на пюре с консистенция на гъста сметана. Подправете с настъргано индийско орехче.
В продължение на 4-5 минути сварете цветното зеле на водна баня.
Гъбите (пресни или замразени) сварете в подсолена вода, след което ги изплакнете с чиста.
Разбийте двете яйца с вилица, прибавете към тях половината от кашкавала (настърган), картофеното пюре.
В тава разпределете карфиола и гъбите, подсолете.
Върху тях сложете картофената маса и изпечете ястието във фурната за 20-25 минути (при 180 градуса).
Поръсете готовата запеканка с останалия кашкавал и върнете във фурната за 5 минути (на грил режим).
Може да поднесете и топла, и студена.
Добър апетит!
Снимки: 1recept.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Салата Табуле с карфиол
- Карфиол, Цветно зеле
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Паниран карфиол с къри
- Карфиол с гъби и целина
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
Коментари към Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка