Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено телешко с бира и зеленчуци

Печено телешко с бира и зеленчуци

Печено телешко с бира и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 1 тъмна бира
  • 1 средна глава лук
  • 8 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • 1 чаена чаша соев сос
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 1 килограм телешко месо
  • 1 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 8 моркова
  • 7 картофа
  • 2 големи глави лук
  • 2 супени лъжици царевично нишесте

Начин на приготвяне:

Нарежете една глава лук на ситно, а лимона на тънки резени. Сложете ги в торба с цип и добавете бирата и соевия сос, заедно със смачканите скилидки чесън. Прибавете месото и оставете да се маринова за минимум 8 часа, а най-добре за 24 часа. Извадете месото от плика и го поръсете с черен пипер, а маринатата запазете за по-късно.

Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган и запечатайте месото от всяка страна за 4 минути. Добавете маринатата и съберете останалите по дъното на тигана парченца месо. Изчакайте течността да заври. Прехвърлете месото със соса в тава и покрийте с алуминиево фолио. Печете 2 часа и половина на 160 градуса.

През това време нарежете морковите по диагонал, а картофите и лука на едро. Извадете месото от фурната, обърнете го и добавете зеленчуците. Върнете в печката за 2 часа, отново покрито с фолио, докато зеленчуците се сготвят напълно.

В тиган загрейте останалите 2 лъжици олио и сипете нишестето заедно с 1/2 чаена чаша вода, разбъркайте и варете около 5 минути, докато се получи гъст сос.

Сипете 1/2 чаена чаша сос върху печеното, останалия сервирайте като допълнение към ястието.

 


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...