Печено телешко с бекон в бяло вино и масло

Необходими продукти:
- 700-800 грама телешко филе
- 50 милилитра сухо бяло вино
- 50 грама масло
- 50 грама бекон
Начин на приготвяне:
Увийте цяло парче телешко в бекон или нарежете на парчета и "облечете" всяко в бекона, след което закрепете с клечка за зъби.
Разтопете маслото в малка тенджера и запържете леко месото, като го обръщате от време на време и не затваряте съда с капак.
Когато се зачерви, налейте бялото вино и оставете да се задушава (отново не покривайте тенджерата с капак), докато се изпари почти всичкото вино (внимавайте телешкото да не се залепи за дъното).
Тогава прехвърлете месото в тава, полейте го със соса, останал в съда. Поставете в загрята до 180 градуса фурна, обръщайте на всеки 15 минути и поливайте с образувалия се сос.
След 40 минути намалете градусите на 150 и оставете телешкото да се пече още час, като обръщате парчета на 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
Коментари към Печено телешко с бекон в бяло вино и масло