Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено телешко с бекон в бяло вино и масло

Печено телешко с бекон в бяло вино и масло

Печено телешко с бекон в бяло вино и масло - изображение

Необходими продукти:

  • 700-800 грама телешко филе
  • 50 милилитра сухо бяло вино
  • 50 грама масло
  • 50 грама бекон


Начин на приготвяне:

Увийте цяло парче телешко в бекон или нарежете на парчета и "облечете" всяко в бекона, след което закрепете с клечка за зъби.

Разтопете маслото в малка тенджера и запържете леко месото, като го обръщате от време на време и не затваряте съда с капак.

Когато се зачерви, налейте бялото вино и оставете да се задушава (отново не покривайте тенджерата с капак), докато се изпари почти всичкото вино (внимавайте телешкото да не се залепи за дъното).

Тогава прехвърлете месото в тава, полейте го със соса, останал в съда. Поставете в загрята до 180 градуса фурна, обръщайте на всеки 15 минути и поливайте с образувалия се сос.

След 40 минути намалете градусите на 150 и оставете телешкото да се пече още час, като обръщате парчета на 20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЗдравни съвети