Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон
Необходими продукти:
- 1 прясна зелка, разполовена на осем части
- 150 грама нарязан бекон
- 150 грама пресни гъби, нарязани ситно
- 1 супена лъжица краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- нарязани пресни подправки по избор за поръсване
за соса
- 350 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица краве масло
- 1 и 1/2 супена лъжица брашно
- 100 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сгорещете вода, подсолете я и бланширайте зелето до омекване. Отцедете и подредете в намаслена тава. В тиган загрейте маслото и запържете бекона и гъбите. Подправете със сол, черен пипер и подправки по избор.
Разпределете плънката равномерно върху зелето и пригответе соса. В малка тенджера сгорещете масло и запържете брашно. Разредете с прясно мляко и бъркайте до сгъстяване. Сложете кашкавала, солта, пипера и индийското орехче.
Разпределете млечния сос върху зелките, загрейте фурната на 200 градуса и запече ястието за 30 минути. Охладете, разпределете зелето, гарнирано със соса в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Коментари към Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон