Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон

Необходими продукти:
- 1 прясна зелка, разполовена на осем части
- 150 грама нарязан бекон
- 150 грама пресни гъби, нарязани ситно
- 1 супена лъжица краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- нарязани пресни подправки по избор за поръсване
за соса
- 350 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица краве масло
- 1 и 1/2 супена лъжица брашно
- 100 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сгорещете вода, подсолете я и бланширайте зелето до омекване. Отцедете и подредете в намаслена тава. В тиган загрейте маслото и запържете бекона и гъбите. Подправете със сол, черен пипер и подправки по избор.
Разпределете плънката равномерно върху зелето и пригответе соса. В малка тенджера сгорещете масло и запържете брашно. Разредете с прясно мляко и бъркайте до сгъстяване. Сложете кашкавала, солта, пипера и индийското орехче.
Разпределете млечния сос върху зелките, загрейте фурната на 200 градуса и запече ястието за 30 минути. Охладете, разпределете зелето, гарнирано със соса в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Зеле, брасика
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Задушено зеле с картофи
- Задушено прясно зеле с чесън, копър и бекон
- Кифлички с плънка от прясно зеле с моркови и лук
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
Коментари към Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон