Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон
Необходими продукти:
- 1 прясна зелка, разполовена на осем части
- 150 грама нарязан бекон
- 150 грама пресни гъби, нарязани ситно
- 1 супена лъжица краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- нарязани пресни подправки по избор за поръсване
за соса
- 350 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица краве масло
- 1 и 1/2 супена лъжица брашно
- 100 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сгорещете вода, подсолете я и бланширайте зелето до омекване. Отцедете и подредете в намаслена тава. В тиган загрейте маслото и запържете бекона и гъбите. Подправете със сол, черен пипер и подправки по избор.
Разпределете плънката равномерно върху зелето и пригответе соса. В малка тенджера сгорещете масло и запържете брашно. Разредете с прясно мляко и бъркайте до сгъстяване. Сложете кашкавала, солта, пипера и индийското орехче.
Разпределете млечния сос върху зелките, загрейте фурната на 200 градуса и запече ястието за 30 минути. Охладете, разпределете зелето, гарнирано със соса в чинии и поднесете.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Панирано зеле
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон