Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон

Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон

Печено прясно зеле с бешамелов сос, гъби и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 1 прясна зелка, разполовена на осем части
  • 150 грама нарязан бекон
  • 150 грама пресни гъби, нарязани ситно
  • 1 супена лъжица краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • нарязани пресни подправки по избор за поръсване


за соса


  • 350 милилитра прясно мляко
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 1 и 1/2 супена лъжица брашно
  • 100 грама настърган кашкавал
  • сол, черен пипер, индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:


В голяма тенджера сгорещете вода, подсолете я и бланширайте зелето до омекване. Отцедете и подредете в намаслена тава. В тиган загрейте маслото и запържете бекона и гъбите. Подправете със сол, черен пипер и подправки по избор.

Разпределете плънката равномерно върху зелето и пригответе соса. В малка тенджера сгорещете масло и запържете брашно. Разредете с прясно мляко и бъркайте до сгъстяване. Сложете кашкавала, солта, пипера и индийското орехче.

Разпределете млечния сос върху зелките, загрейте фурната на 200 градуса и запече ястието за 30 минути. Охладете, разпределете зелето, гарнирано със соса в чинии и поднесете.

печено зеле с бешамелов сос

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: karmelowy.pl

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноСнимкиБотаника