Печено пиле с жито, сушени сини сливи и кестени

Необходими продукти:
1 цяло пиле
1 чаена чаша жито
10 кестена
10 сушени сини сливи
2 пръчки канела
1 глава лук
1 морков
5 скилидки чесън
За намазване на пилето:
сол, червен и черен пипер
зехтин
соев сос
сос от нар
мед
Начин на приготвяне:
Първо направете плънката. Измийте житото и го залейте с вода, чието ниво да бъде 2 - 3 см над пшеницата. Сложете да се вари на слаб огън до готовност. По време на приготвянето следете количеството на водата и ако тя се изпари, налейте още.
Заемете се с кестените. Има няколко начина да се почистят. Единият от тях е да направите на повърхността им разрез под формата на кръст и да ги сложите във фурната за 10 - 15 минути. Резултатът виждате на снимката.
Вземете тиган и в него изпържете нарязаните лук, чесън и морков. Добавете готовото жито, обелените кестени, сушените сини сливи, канелата, сол и пипер на вкус. Запържете всичко в продължение на няколко минути и оставете плънката да изстива.
Когато това стане, напълнете пилето. Вържете краката му и намажете повърхността със смес от зехтин, соев сос, сос от нар, мед, черен пипер и сладък червен пипер. Ако желаете, може да прибавите и малко едра сол.
След като намажете пилето, го сложете във фурната (върху решетката) да се пече при 200 градуса. Първоначално нека се пече с гърдите надолу в продължение на 40 минути, поливайки го периодично със соса, който се отделя. След това обърнете и печете още 20 - 30 минути.
Накрая може да използвате термометър и когато температурата на гърдите достигне 85 градуса, извадете от фурната. Пилето ще бъде сочно и в същото време абсолютно готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 G ЗЛАТИСТО ТЪМНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 2 А ЛАЗУРНО ЧЕРНО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 N ТЪМНО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 GM СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО КАПУЧИНО
КОЛОР СОЙН & БОЯ ЗА КОСА № 10 А СВЕТЛО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Хрупкави бадемови аспержи на фурна
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Карантията може да се окаже опасна за здравето
- Запечено сирене с лук и домати
Коментари към Печено пиле с жито, сушени сини сливи и кестени