Печено пиле на фурна с узо и подправки
Необходими продукти:
- 1 пиле около 1.5-2 килограма
- 10 грама едра сол
- червен пушен пипер на според вкуса ви
- 5 грама ронена чубрица
- 50 милилитра узо
- сок от един лимон
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
Начин на приготвяне:
Измийте пилето, почистете и го подсушете. Разполовете го и го сложете върху метална решетка. Покрийте тава с лист алуминиево фолио.
В купа смесете маслото, солта, червения пипер, чубрицата, узото, сока от лимона и чесъна на прах. Разбъркайте и със силиконова четка намажете пилешкото месо.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете месото за час и половина. Охладете, разчупете и разпределете в порции. Поднесете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: dontwastethecrumbs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Алкохолизъм
- Рискови фактори за развитие на зависимост към наркотици или алкохол
- Лечение при цироза
- Леснодостъпни средства срещу махмурлук
- Препарати, съдържащи желязо
- Употреба на лекарства с алкохол
- Лечение при алкохолизъм (алкохолна зависимост)
- Клонидин
- Лечение с циталопрам
- T51 Токсично въздействие на алкохола
Коментари към Печено пиле на фурна с узо и подправки