Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене

Необходими продукти:
- 500 грама пилешко или свинско месо
- 300 грама гъби
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама топено сирене или на вкус
- 2 супена лъжици майонеза
- 1 яйце
- 1 домат
- сос аджика
- сол, черен пипер, къри, куркума и други подправки
Начин на приготвяне:
Смесете сос аджика с половината от майонезата, добавете сол, черен пипер и скилидка чесън (настърган). С тази смес намажете месото и го оставете да се маринова за около 2 часа.
Гъбите (за предпочитане горски) изпържете с лука, подправете и сложете останалата майонеза.
Топеното сирене настържете едро, смесете го с яйцето и добавете втората скилидка чесън.
Подредете парчетата месо в тава, по краищата им сложете доматени кръгчета, в средата гъбите и покрийте всичко с кашкавалено-яйчената заливка.
Изпечете във фурната при 250 градуса за 25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edazdorov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо
- Пица с пилешко и царевица
- Сушено месо с подправки
Коментари към Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене