Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене

Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене

Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко или свинско месо
  • 300 грама гъби
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 грама топено сирене или на вкус
  • 2 супена лъжици майонеза
  • 1 яйце
  • 1 домат
  • сос аджика
  • сол, черен пипер, къри, куркума и други подправки


Начин на приготвяне:

Смесете сос аджика с половината от майонезата, добавете сол, черен пипер и скилидка чесън (настърган). С тази смес намажете месото и го оставете да се маринова за около 2 часа.

Гъбите (за предпочитане горски) изпържете с лука, подправете и сложете останалата майонеза.

Топеното сирене настържете едро, смесете го с яйцето и добавете втората скилидка чесън.

Подредете парчетата месо в тава, по краищата им сложете доматени кръгчета, в средата гъбите и покрийте всичко с кашкавалено-яйчената заливка.

Изпечете във фурната при 250 градуса за 25 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edazdorov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиСоциални грижиАнкетиНовиниХранене при...Нормативни актовеДиетиЛайфстайл