Печено зеле с млечен сос и кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм прясно зеле
80 милилитра олио
200 милилитра прясно мляко
30 грама брашно
30 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Измийте зелевите листа и ги сварете в подсолена вода за 10-15 минути, след което отцедете течността с помощта на гевгир.
Сгънете всеки лист като плик, изпържете в нагорещеното олио и подредете в тава.
Направете сос, като първо запържите брашното в олио, докато придобие светложълт цвят, след това налейте горещото мляко при непрекъснато бъркане. Подсолете и нека сместа се вари в продължение на 5 минути.
Залейте зелето с получения сос, поръсете с настъргания кашкавал и запечете във фурната за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Традиционна капама по бански
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Задушено зеле с картофи
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
Коментари към Печено зеле с млечен сос и кашкавал