Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия
 
    Необходими продукти:
250 грама бутер тесто (1 лист)
4 неголеми зелени ябълки
1 яйце
200 грама захар
3 пакетчета ванилова захар
пудра захар или канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената.
Сгорещете 500 милилитра вода и в нея изсипете захарта, след нея и ваниловата.
Когато сладките кристалчета се разтопят, сложете плодовете в сиропа, нека той кипне и оставете ябълките да се варят в продължение на 10 минути при съвсем леко кипене.
След това ги извадете върху хартия, която ще попие стичащата се сладка течност.
Размразете бутер тестото и го разрежете на 4 квадрата, които разточете тънко. Върху всеки сложете по 1 цяла ябълка и повдигнете краищата на слоя, като ги притиснете плътно към плодовете. Съберете върховете тесто най-отгоре и закрепете с помощта на клечка за зъби или по друг подходящ начин.
Намажете тестото с разбитото яйце и изпечете десерта в загрята до 180-190 градуса фурна за около половин час.
Може да поръсите с пудра захар или с канела.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
КУНДАЛ ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ FASIO 200 мл
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН СМУТЪР 10 г
СТИКС ИНТЕНЗИВЕН И ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ РОЗОВА ГРАДИНА С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Ябълков сладкиш с грис





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия