Печени чеснови филийки с рикота, спанак и домати
Необходими продукти:
- 450 грама чери домати
- 1 чаена чаша рикота (може да замените с извара)
- 1/4 чаена чаша ситно нарязани спаначени листа
- 2 супени лъжици накълцан пресен босилек
- 1 супена лъжица нарязани пера зелен лук
- 8-10 филии хляб
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 1-2 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете доматчетата на две части, подсолете ги, поръсете със смлян пипер и оставете за момента.
В купа смесете рикотата/изварата с нарязаните спанак, босилек и зелен лук.
Филиите изпечете във фурната или използвайте грил-тиган, след което ги натрийте със скилидките чесън и напръскайте със зехтин.
Намажете ги с ароматния пастет от рикота и зеленолистни и подправете допълнително, ако е необходимо.
Подредете доматени кръгчета отгоре и поднесете хрупкавите брускети.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Брускети с крема, каперси и пушена сьомга
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Брускети със сирене бри, рукола и репички
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с гъби, мащерка и чесън
- Брускета с намачкан нахут и домати
- Брускети с рикота и гъби
- Пица-брускети
Коментари към Печени чеснови филийки с рикота, спанак и домати