Печени чеснови филийки с рикота, спанак и домати

Необходими продукти:
- 450 грама чери домати
- 1 чаена чаша рикота (може да замените с извара)
- 1/4 чаена чаша ситно нарязани спаначени листа
- 2 супени лъжици накълцан пресен босилек
- 1 супена лъжица нарязани пера зелен лук
- 8-10 филии хляб
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 1-2 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете доматчетата на две части, подсолете ги, поръсете със смлян пипер и оставете за момента.
В купа смесете рикотата/изварата с нарязаните спанак, босилек и зелен лук.
Филиите изпечете във фурната или използвайте грил-тиган, след което ги натрийте със скилидките чесън и напръскайте със зехтин.
Намажете ги с ароматния пастет от рикота и зеленолистни и подправете допълнително, ако е необходимо.
Подредете доматени кръгчета отгоре и поднесете хрупкавите брускети.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Брускети с дип от риба тон и крема сирене
- Брускети с масло и печен чесън
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с козе сирене пастет от бакла
- Средиземноморски брускети със скариди и цикория
- Брускета с намачкан нахут и домати
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
Коментари към Печени чеснови филийки с рикота, спанак и домати