Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан

Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиквички
- 4 яйца
- 150 грама пармезан или друго подобно сирене
- 2 скилидки чесън
- 100 милилитра рафиниран зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, подсушете ги, отрежете опашките. Нарежете на дебели кръгчета, чиято вътрешност издълбайте и нарежете ситно.
Сгорещете мазнината, изсипете в нея наситнените скилидки чесън. След няколко минути добавете нарязаните тиквички и пържете до златисто. Подправете на вкус и извадете чесъна.
Подредете кръгчетата тиквички в подмазана тава, в тях разпределете запържената вътрешност и разбитите яйца. Отгоре поръсете настъргания пармезан и поставете в загрятата фурна (180 градуса) за около 20 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: aboutbody.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени тиквички с гъби, сметана и кашкавал
- Тиквички
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Гриловани мариновани тиквички
- Задушени тиквички с моркови и лук в доматен сос
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Запеканка от тиквички с праз и кашкавал
Коментари към Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан