Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан

Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиквички
- 4 яйца
- 150 грама пармезан или друго подобно сирене
- 2 скилидки чесън
- 100 милилитра рафиниран зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, подсушете ги, отрежете опашките. Нарежете на дебели кръгчета, чиято вътрешност издълбайте и нарежете ситно.
Сгорещете мазнината, изсипете в нея наситнените скилидки чесън. След няколко минути добавете нарязаните тиквички и пържете до златисто. Подправете на вкус и извадете чесъна.
Подредете кръгчетата тиквички в подмазана тава, в тях разпределете запържената вътрешност и разбитите яйца. Отгоре поръсете настъргания пармезан и поставете в загрятата фурна (180 градуса) за около 20 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: aboutbody.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
Коментари към Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан