Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан

Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан

Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм тиквички
  • 4 яйца
  • 150 грама пармезан или друго подобно сирене
  • 2 скилидки чесън
  • 100 милилитра рафиниран зехтин
  • подправки


Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, подсушете ги, отрежете опашките. Нарежете на дебели кръгчета, чиято вътрешност издълбайте и нарежете ситно.

Сгорещете мазнината, изсипете в нея наситнените скилидки чесън. След няколко минути добавете нарязаните тиквички и пържете до златисто. Подправете на вкус и извадете чесъна.

Подредете кръгчетата тиквички в подмазана тава, в тях разпределете запържената вътрешност и разбитите яйца. Отгоре поръсете настъргания пармезан и поставете в загрятата фурна (180 градуса) за около 20 минути.

Да ви е вкусно!




За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: aboutbody.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети