Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан
Необходими продукти:
- 1/2 килограм тиквички
- 4 яйца
- 150 грама пармезан или друго подобно сирене
- 2 скилидки чесън
- 100 милилитра рафиниран зехтин
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, подсушете ги, отрежете опашките. Нарежете на дебели кръгчета, чиято вътрешност издълбайте и нарежете ситно.
Сгорещете мазнината, изсипете в нея наситнените скилидки чесън. След няколко минути добавете нарязаните тиквички и пържете до златисто. Подправете на вкус и извадете чесъна.
Подредете кръгчетата тиквички в подмазана тава, в тях разпределете запържената вътрешност и разбитите яйца. Отгоре поръсете настъргания пармезан и поставете в загрятата фурна (180 градуса) за около 20 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Снимка: aboutbody.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Печени тиквички с плънка от яйца и пармезан