Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал
Необходими продукти:
- 350 грама замразен спанак
- 1 малка глава кромид лук
- скилидка накълцан чесън
- 4 филии хляб (бял)
- 3 яйца
- 3 супени лъжици кашкавал (предварително настърган)
- пипер (черен смлян) и готварска сол
Начин на приготвяне:
Размразете спанака и отцедете течността, като го изстискате с ръце. Филиите хляб изпечете във фурната по 3 минути от всяка страна. Трябва да се изсушат и да придобият лек златист цвят. След това ги превърнете в трохи, използвайки блендер.
Лука нарежете на малки кубчета, чесъна накълцайте ситно.
Яйцата разбийте със сол и черен пипер, добавете спанака (нарязан), лука, чесъна, натрошения хляб и настъргания кашкавал.
Разбъркайте добре, ще се получи гъста маса.
От нея оформете неголеми (колкото орех) топчета (с мокри ръце), подредете ги в тава (покрийте дъното й с пергамент) и изпечете във фурната за 20 минути при 175 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Салати от булгур и спанак
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Царевична запеканка със спанак
- Бъркан тутманик със спанак
- Спанак
Коментари към Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал