Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал

Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал

Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама замразен спанак
  • 1 малка глава кромид лук
  • скилидка накълцан чесън
  • 4 филии хляб (бял)
  • 3 яйца
  • 3 супени лъжици кашкавал (предварително настърган)
  • пипер (черен смлян) и готварска сол

 

Начин на приготвяне:

Размразете спанака и отцедете течността, като го изстискате с ръце. Филиите хляб изпечете във фурната по 3 минути от всяка страна. Трябва да се изсушат и да придобият лек златист цвят. След това ги превърнете в трохи, използвайки блендер.

хляб

Лука нарежете на малки кубчета, чесъна накълцайте ситно.

Яйцата разбийте със сол и черен пипер, добавете спанака (нарязан), лука, чесъна, натрошения хляб и настъргания кашкавал.

кашкавал

Разбъркайте добре, ще се получи гъста маса.

От нея оформете неголеми (колкото орех) топчета (с мокри ръце), подредете ги в тава (покрийте дъното й с пергамент) и изпечете във фурната за 20 минути при 175 градуса.

спаначени хапки

спаначени хапки


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноСнимкиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл