Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал

Необходими продукти:
- 350 грама замразен спанак
- 1 малка глава кромид лук
- скилидка накълцан чесън
- 4 филии хляб (бял)
- 3 яйца
- 3 супени лъжици кашкавал (предварително настърган)
- пипер (черен смлян) и готварска сол
Начин на приготвяне:
Размразете спанака и отцедете течността, като го изстискате с ръце. Филиите хляб изпечете във фурната по 3 минути от всяка страна. Трябва да се изсушат и да придобият лек златист цвят. След това ги превърнете в трохи, използвайки блендер.
Лука нарежете на малки кубчета, чесъна накълцайте ситно.
Яйцата разбийте със сол и черен пипер, добавете спанака (нарязан), лука, чесъна, натрошения хляб и настъргания кашкавал.
Разбъркайте добре, ще се получи гъста маса.
От нея оформете неголеми (колкото орех) топчета (с мокри ръце), подредете ги в тава (покрийте дъното й с пергамент) и изпечете във фурната за 20 минути при 175 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Макарони със спанак, лук и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Царевична запеканка със спанак
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Зелен ориз със зехтин и чесън
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Солени мъфини с тиквички и спанак
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
Коментари към Печени спаначени хапки с хляб и кашкавал