Печени смачкани картофи с кашкавал, копър и чесън
Необходими продукти:
6 картофа
100 грама кашкавал или друг вид любимо подходящо сирене
1 супена лъжица соев сос
2 стръка копър
2 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, без да ги обелвате. Сварете ги цели до готовност.
Нека се охладят малко, сложете в подходящ съд и ги сплескайте.
Намажете всеки с масло и поръсете със ситно нарязан копър.
След това сложете по малко накълцан чесън и листенца мащерка. Сложете и по няколко капки соев сос.
Поръсете с настърган кашкавал или друг вид сирене по ваш избор (в случая е използвано холандско).
Подредете картофите в подмазана тава, покрита с пергамент. Вариант е да увиете всеки отделно във фолио.
Изпечете във фурната (180 градуса) за 15-20 минути, докато се зачервят.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Печени смачкани картофи с кашкавал, копър и чесън