Печени сладки картофи с орехи, мед и канела
Необходими продукти:
- 2 големи сладки картофа
- 200 грама смлени орехови ядки
- 2 чаени лъжици канела
- 3 супени лъжици мед
- 4 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Сгорещете фурната при 190 градуса.
Смесете меда с орехите, канелата и маслото.
Направете неголеми вдлъбнатини върху картофите, които напълнете със сладката ароматна комбинация.
Увийте картофите във фолио и изпечете в продължение на 45-50 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusno.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Печени сладки картофи с орехи, мед и канела