Печени патладжани с козе сирене и мед

Необходими продукти:
8 патладжана
400 грама козе сирене
100 грама мед от елда
50 милилитра зехтин
20 грама магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, изрежете ненужните части и поставете в загрята до 200 градуса фурна за около 20-30 минути (точното време зависи от размера на зеленчуците).
Когато бъдат готови, разрежете на две части и издълбайте вътрешността им. Сложете в купа и прибавете козето сирене, ситно нарязания магданоз, меда и щипка сол. Накрая налейте зехтина и разбъркайте всичко.
С получената смес напълнете издълбаните кори на патладжаните.
Подредете ги в тава и върнете във фурната за 10 минути.
Може да поднесете просто така или със сос, който пригответе от 1 част балсамов оцет, 1 част мед, 4 части зехтин, щипка сол и щипка смлян черен пипер.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ФОРМУЛА ЗА ТОНУС И ЕНЕРГИЯ таблетки * 30 VIT`ALL+
ОСТЕОМАКС-К таблетки * 160
ФЕРТИЛ ЕЙД капсули * 90 за жени FAIRHAVEN HEALTH
УРИАЖ BARIEDERM CICA ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ИЗОЛИРАЩ КРЕМ 40 мл
ХЕРБАЛСЕПТ СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Манука
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Апитерапия - лечебната сила на меда
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Печени патладжани с козе сирене и мед