Печени орехи с мед

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши орехи (или ядки по избор)
- 2 супени лъжици краве масло (кокосово или друго)
- 3 супени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 160 градуса. Поставете хартия за печене върху тавичка.
Разтопете маслото и добавете меда, хомогенизирайте. Добавете орехите и разбъркайте хубаво да се смесят всички съставки, след което разстелете в тавичката и запечете за 10 минути.
Извадете от фурната, разбъркайте и запечете отново за 10 минути или до златисто. След това ги извадете от фурната и изсипете в купа и разбъркайте веднага, за да не се слепят парчетата. Овкусете с щипка сол.
Може да съхраните в херметично затворен съд.
Да ви е вкусно!
Снимка: trueaimeducation.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл.
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 8.1 СВЕТЪЛ ПЕПЕЛНО РУС
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
ЕЛЛИПС ВИТАМИНЕН СЕРУМ ЗА БЛЕСТЯЩА КОСА 1 мл * 8
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ЗДРАВИ КОСТИ И СТАВИ 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Зелени орехи
- Морски костур с горчица в орехова панировка
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Печени орехи с мед