Печени орехи подправени с канела и лют сос

Ядките са си класическо мезе на бирата, но пък бирата обича и леко пикантната, добре подправена храна. Ако си падате по леко сладките вкусове в комбинация с лютива нотка, тези орехи със сигурност ще ви харесат.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 белтък
- 1 супена лъжица лют сос
- 3 чаени чаши орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете с хартия за печене голяма тава.
В купа комбинирайте захарта, червения пипер, кимиона, канелата, солта и пипера. Добавете лютивия сос и белтъка и разбъркайте добре. Прибавете орехите и разбъркайте добре, за да се покрият. Изсипете в тавата и разпръснете.
Печете ги за около 25 минути, като от време на време разбърквате.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА РЕШИТЕЛНОСТ 20 мл.
БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ИНТЕНЗИВЕН ТЕН СЪС SPF 50+ 100 мл
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА 100 мл
АРОМАТИЗАТОР ЗА ДРЕХИ С АРОМАТ НА ЛАВАНДУЛА, РИГАН И ОРЕХ ЕКОЛАЙФ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Карамелизирани орехи
- Листа от орех подобряват храносмилането и заздравяват косата
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да се обезкосмим за дълго време с помощта на орехи?
Коментари към Печени орехи подправени с канела и лют сос