Печени орехи подправени с канела и лют сос
Ядките са си класическо мезе на бирата, но пък бирата обича и леко пикантната, добре подправена храна. Ако си падате по леко сладките вкусове в комбинация с лютива нотка, тези орехи със сигурност ще ви харесат.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 белтък
- 1 супена лъжица лют сос
- 3 чаени чаши орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете с хартия за печене голяма тава.
В купа комбинирайте захарта, червения пипер, кимиона, канелата, солта и пипера. Добавете лютивия сос и белтъка и разбъркайте добре. Прибавете орехите и разбъркайте добре, за да се покрият. Изсипете в тавата и разпръснете.
Печете ги за около 25 минути, като от време на време разбърквате.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
ПАРАЗИТОЦИД капки 100 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ №19 МЕНОПАУЗА 30 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.6 ВИШНЕВО ЧЕРВЕН
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Черен орех
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орех, Обикновен орех
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
Коментари към Печени орехи подправени с канела и лют сос