Печени орехи подправени с канела и лют сос
Ядките са си класическо мезе на бирата, но пък бирата обича и леко пикантната, добре подправена храна. Ако си падате по леко сладките вкусове в комбинация с лютива нотка, тези орехи със сигурност ще ви харесат.
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 белтък
- 1 супена лъжица лют сос
- 3 чаени чаши орехи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Застелете с хартия за печене голяма тава.
В купа комбинирайте захарта, червения пипер, кимиона, канелата, солта и пипера. Добавете лютивия сос и белтъка и разбъркайте добре. Прибавете орехите и разбъркайте добре, за да се покрият. Изсипете в тавата и разпръснете.
Печете ги за около 25 минути, като от време на време разбърквате.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СКРАБ ФИЛОСОФИЯ 250 г
ОРЕХ ЛИСТА 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ХРИСТИНА КРЕМ КОМФОРТ ЗА ВАШИТЕ КРАКА 200 мл
БИОХЕРБА САПУН ТРОЙЧАТКА 120 г
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.6 ВИШНЕВО ЧЕРВЕН
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Брауни с орехи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Турска баклава
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Черен орех
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
Коментари към Печени орехи подправени с канела и лют сос