Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени крилца със сос от горчица и мед

Печени крилца със сос от горчица и мед

Печени крилца със сос от горчица и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма пилешки крилца
  • 2 супени лъжици бакпулвер
  • 3/4 чаена лъжица сол

за соса:

  • 2 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици Дижонска горчица
  • 2 супени лъжици майонеза

Начин на приготвяне:

Застелете тава с пекарска хартия, а отгоре поставете решетка. Намажете я с мазнина или използвайте готварски спрей.

Нарежете крилцата на три части и ги почистете.

Подредете ги в тавичката и ги охладете за 4 часа или за една нощ, по този начин те ще загубят влажността си.

Затоплете фурната на 140 градуса.

Сложете крилцата в голям плик, а вътре добавете бакпулвера и солта. Разклатете добре, за да се овалят всички парченца месо в подправките.

Сложете ги отново в тавичката върху решетката и ги печете за 30 минути на ниското ниво на фурната.

След като мине това време, увеличете градусите на 240, а тавата преместете на средното ниво. Печете ги, докато станат златисти и хрупкави, около 40 минути.

Междувременно пригответе соса, с който ще сервирате хрупкавите крилца.

Разбъркайте меда, горчицата и майонезата в купичка. Подправете със сол и черен пипер.

Поднесете крилцата в голяма чиния, а сосът в удобна купичка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти