Печени крилца със сос от горчица и мед
Необходими продукти:
- 2 килограма пилешки крилца
- 2 супени лъжици бакпулвер
- 3/4 чаена лъжица сол
за соса:
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици Дижонска горчица
- 2 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Застелете тава с пекарска хартия, а отгоре поставете решетка. Намажете я с мазнина или използвайте готварски спрей.
Нарежете крилцата на три части и ги почистете.
Подредете ги в тавичката и ги охладете за 4 часа или за една нощ, по този начин те ще загубят влажността си.
Затоплете фурната на 140 градуса.
Сложете крилцата в голям плик, а вътре добавете бакпулвера и солта. Разклатете добре, за да се овалят всички парченца месо в подправките.
Сложете ги отново в тавичката върху решетката и ги печете за 30 минути на ниското ниво на фурната.
След като мине това време, увеличете градусите на 240, а тавата преместете на средното ниво. Печете ги, докато станат златисти и хрупкави, около 40 минути.
Междувременно пригответе соса, с който ще сервирате хрупкавите крилца.
Разбъркайте меда, горчицата и майонезата в купичка. Подправете със сол и черен пипер.
Поднесете крилцата в голяма чиния, а сосът в удобна купичка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца в бекон на фурна
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Панирани пилешки крилца с къри
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Панирани пилешки крилца в кокос
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
Коментари към Печени крилца със сос от горчица и мед