Печени домати
Необходими продукти:
- 1 килограм домати, нарязани на четвъртинки
- 6 стръка мащерка
- 6 стръка риган
- 3 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия голяма тава.
Нарежете доматите на четвъртинки и ги подредете в тавата с отрязаната страна надолу. Подправете с мащерката, ригана, зехтина, оцета и захарта, разпръснете скилидките чесън.
Печете 15-20 минути на 220 градуса. Изключете фурната и оставете доматите да се охладят във фурната за около 20 минути.
След това ги прехвърлете в кутия заедно с чесъна и стръковете мащерка, отгоре полейте със соса, отделен в тавата.
Съхранявайте до 3 дни в хладилник.
Източник:
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ ЗАМЪРСЯВАНИЯ С ПРОБИОТИЦИ 2% 30 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ХЕРБА ФИКС ЛИМФАФИКС капсули * 60
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Запечено сирене с лук и домати
- Пилешко филе Капрезе
- Домат
- Пица с кайма
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Как бързо и лесно да обелим и нарежем домати на кубчета
Коментари към Печени домати