Печени домати
Необходими продукти:
- 1 килограм домати, нарязани на четвъртинки
- 6 стръка мащерка
- 6 стръка риган
- 3 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия голяма тава.
Нарежете доматите на четвъртинки и ги подредете в тавата с отрязаната страна надолу. Подправете с мащерката, ригана, зехтина, оцета и захарта, разпръснете скилидките чесън.
Печете 15-20 минути на 220 градуса. Изключете фурната и оставете доматите да се охладят във фурната за около 20 минути.
След това ги прехвърлете в кутия заедно с чесъна и стръковете мащерка, отгоре полейте със соса, отделен в тавата.
Съхранявайте до 3 дни в хладилник.
Източник:
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ПРОТИВ ЗАМЪРСЯВАНИЯ С ПРОБИОТИЦИ 2% 30 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ЛИКОПЕН капсули 10 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Създадоха лекарство на основата на домати
- Домат
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Селска салата
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Задушени тиквички с боб, домати и лук
- Мариновани домати с копър, целина и чесън
Коментари към Печени домати