Печени домати

Необходими продукти:
- 1 килограм домати, нарязани на четвъртинки
- 6 стръка мащерка
- 6 стръка риган
- 3 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия голяма тава.
Нарежете доматите на четвъртинки и ги подредете в тавата с отрязаната страна надолу. Подправете с мащерката, ригана, зехтина, оцета и захарта, разпръснете скилидките чесън.
Печете 15-20 минути на 220 градуса. Изключете фурната и оставете доматите да се охладят във фурната за около 20 минути.
След това ги прехвърлете в кутия заедно с чесъна и стръковете мащерка, отгоре полейте със соса, отделен в тавата.
Съхранявайте до 3 дни в хладилник.
Източник:
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОНАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Създадоха лекарство от домати, побеждаващо редица болести
- Салата с чери домати, маслини и кедрови ядки
- Салата от домати с елда
- Гръцка салата
- Симпатична идея за празнична зеленчукова композиция
Коментари към Печени домати