Печени домати

Необходими продукти:
- 1 килограм домати, нарязани на четвъртинки
- 6 стръка мащерка
- 6 стръка риган
- 3 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия голяма тава.
Нарежете доматите на четвъртинки и ги подредете в тавата с отрязаната страна надолу. Подправете с мащерката, ригана, зехтина, оцета и захарта, разпръснете скилидките чесън.
Печете 15-20 минути на 220 градуса. Изключете фурната и оставете доматите да се охладят във фурната за около 20 минути.
След това ги прехвърлете в кутия заедно с чесъна и стръковете мащерка, отгоре полейте със соса, отделен в тавата.
Съхранявайте до 3 дни в хладилник.
Източник:
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домашно сладко от червени домати
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
Коментари към Печени домати