Печени домати
Необходими продукти:
- 1 килограм домати, нарязани на четвъртинки
- 6 стръка мащерка
- 6 стръка риган
- 3 скилидки чесън, необелени
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 2 чаени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Застелете с хартия голяма тава.
Нарежете доматите на четвъртинки и ги подредете в тавата с отрязаната страна надолу. Подправете с мащерката, ригана, зехтина, оцета и захарта, разпръснете скилидките чесън.
Печете 15-20 минути на 220 градуса. Изключете фурната и оставете доматите да се охладят във фурната за около 20 минути.
След това ги прехвърлете в кутия заедно с чесъна и стръковете мащерка, отгоре полейте със соса, отделен в тавата.
Съхранявайте до 3 дни в хладилник.
Източник:
taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЛИКОПЕН капсули 10 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 50 мл
НАТУРА ТЕРАПИ ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- 15 снимки на доматени дървета с огромна реколта
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
Коментари към Печени домати