Печени брускети с чубрица и маслини
Необходими продукти:
- 350 грама брашно + още за набрашняване
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 60 грама кафява пудра захар
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 3 яйца
- 75 грама черни маслини, наситнени и подсушени с кухненска хартия
- 1-2 супени лъжици чубрица
- 40 грама пармезан, настърган
- хумус от нахут за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
Разбъркайте брашното с бакпулвера, захарта, солта и черния пипер. Добавете яйцата и омесете тесто.
Сложете маслините, чубрицата и пармезана и продължете да месите върху леко набрашнена кухненска повърхност.
Разделете тестото на 4 части, които разточете с леко набрашнени ръце във формата на наденица с дължина около 30 сантиметра. Изпечете за 25-30 минути или до готовност. Извадете от фурната и охладете.
Намалете температурата на фурната до 140 градуса. Нарежете дългата багета на филийки по диагонал и ги подредете легнали в същата тавичка. Изпечете за 20 минути от едната страна, обърнете и печете още 20 минути от другата или докато станат златисти.
Охладете и сервирайте брускетите с хумус от нахут по желание.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с масло и печен чесън
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
Коментари към Печени брускети с чубрица и маслини