Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм сьомга (филе)
- 1 голяма глава кромид
- 100 грама майонеза
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 супена лъжица сос горчица
- 2 чеснови скилидки
- 100 грама кашкавал
- връзка копър и/или магданоз
- парченце масло
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Застелете тава с лист алуминиево фолио, който намажете с масло. Сложете рибеното филе и го овкусете със сол и смлян черен пипер.
Главата лук нарежете на шайби и с тях покрийте равномерно рибата.
В малка купа смесете майонезата с намачканите скилидки чесън, лимоновия сок и горчицата.
Нанесете получения сос върху лучените кръгчета и най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелени подправки.
Покрийте филето с фолио и изпече във вече горещата фурна. След 15-18 минути ще бъде готово. Тогава отстранете алуминиевия лист и нека рибата се запече още 3-5 минути, докато кашкавалът се превърне в златиста коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС 3398
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал