Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм сьомга (филе)
- 1 голяма глава кромид
- 100 грама майонеза
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 супена лъжица сос горчица
- 2 чеснови скилидки
- 100 грама кашкавал
- връзка копър и/или магданоз
- парченце масло
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Застелете тава с лист алуминиево фолио, който намажете с масло. Сложете рибеното филе и го овкусете със сол и смлян черен пипер.
Главата лук нарежете на шайби и с тях покрийте равномерно рибата.
В малка купа смесете майонезата с намачканите скилидки чесън, лимоновия сок и горчицата.
Нанесете получения сос върху лучените кръгчета и най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелени подправки.
Покрийте филето с фолио и изпече във вече горещата фурна. След 15-18 минути ще бъде готово. Тогава отстранете алуминиевия лист и нека рибата се запече още 3-5 минути, докато кашкавалът се превърне в златиста коричка.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Рулца от сьомга с кашкавал
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с вино и сметана на тиган
- Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Сьомга с картофи и целина на фурна
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал