Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал

Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал

Печена сьомга с чеснов сос и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм сьомга (филе)
  • 1 голяма глава кромид
  • 100 грама майонеза
  • 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
  • 1 супена лъжица сос горчица
  • 2 чеснови скилидки
  • 100 грама кашкавал
  • връзка копър и/или магданоз
  • парченце масло
  • сол
  • черен пипер

 сьомга

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Застелете тава с лист алуминиево фолио, който намажете с масло. Сложете рибеното филе и го овкусете със сол и смлян черен пипер.

сьомга

Главата лук нарежете на шайби и с тях покрийте равномерно рибата.

лук

В малка купа смесете майонезата с намачканите скилидки чесън, лимоновия сок и горчицата.

майонеза

Нанесете получения сос върху лучените кръгчета и най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и ситно нарязаните зелени подправки.

майонеза

кашкавал

Покрийте филето с фолио и изпече във вече горещата фурна. След 15-18 минути ще бъде готово. Тогава отстранете алуминиевия лист и нека рибата се запече още 3-5 минути, докато кашкавалът се превърне в златиста коричка.

сьомга

сьомга

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recept-duhovka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Любопитно