Печена сьомга с нахут и кейл
Пригответе си печена сьомга с нахут и кейл, за да доставите на организма си полезните витамини A, D, E и група B, както и омега 3 мастни киселини и пълноценни протеини.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 супена лъжица пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 консерва нахут, отцеден
- 1/3 чаша мътеница
- 1/4 чаша майонеза
- 1/4 чаша пресен див лук или копър, наситнен + още за гарниране
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1/4 чаена лъжичка чесън на прах
- 10 чаши кейл, нарязан
- 1/4 чаша вода
- 600 грама сьомга, нарязана на 4 порции
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Поставете рафта на фурната по средата и загрейте уреда до 220 градуса.
Смесете 1 супена лъжица зехтин с пушения червен пипер и 1/4 чаена лъжичка сол. Овкусете нахута с получената смес и го разпределете върху хартия за печене. Изпечете за 30 минути, като разбъркате от време на време.
Блендирайте мътеницата с майонезата, дивия лук (или копъра), 1/4 чаена лъжичка черен пипер и чесъна на прах до гладкост. Оставете дресинга настрана.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин и запържете кейла за 2 минути, като разбърквате често. Изсипете водата и продължете да готвите, докато кейлът омекне (около 5 минути). Свалете от котлона и овкусете със сол.
Извадете нахута от фурната и го прехвърлете в тавичка, поставете до него сьомгата и подправете със сол и черен пипер. Изпечете, до готовност или от 5 до 8 минути.
Овкусете изпечената сьомга със заделения дресинг, гарнирайте с див лук (или копър) по желание и сервирайте с кейла и печения нахут.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Печена сьомга с нахут и кейл