Печена сьомга с картофи, бекон и грах

Необходими продукти:
- 500 грама малки картофи, нарязани наполовина
- 2 чаени лъжички зехтин
- 150 грама пушен бекон, нарязан на кубчета
- 700 грама филе от сьомга
- 200 грама грах
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- бял винен оцет
- една шепа прясна мента, наситнена
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Овкусете картофите с 1 чаена лъжичка зехтин и подправки на вкус. Запечете в тавичка за 20 минути или докато леко сменят цвета си. Добавете парченцата бекон и гответе още 10 минути или до хрупкавост.
Извадете тавичката, избутайте картофите и бекона в единия край и сложете сьомгата. Овкусете с подправки и зехтин и запечете за 20 минути или до готовност на рибата.
Сварете граха във вряща вода, докато омекне. Отцедете и комбинирайте със зеления лук, изпечените картофи и оцета. Добавете прясната мента и подправете на вкус. Сервирайте зеленчуците с изпечената сьомга и се насладете на приятните им аромат и вкус.
Да ви е вкусно!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
Коментари към Печена сьомга с картофи, бекон и грах