Печена сьомга с босилек и магданоз
Необходими продукти
- 2 филета от сьомга (около 200 грама)
- 2 смлени скилидки чесън
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица свеж магданоз, накълцан
Начин на приготвяне
За да приготвите маринатата, вземете купа и в нея изсипете зехтина и всички подправки. Разбъркайте добре.
Наредете филетата в малка тава и ги покрийте с маринатата. Оставете в хладилник за около 1 час, като обръщате периодично.
Предварително загрейте фурната до около 190 градуса. Увийте филетата в алуминиево фолио заедно с малко марината. Печете около 40 минути, докато сьомгата е напълно готова. Поднесете с любимата си зеленчукова гарнитура. Приятен апетит!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
- Сьомга с картофи и целина на фурна
Коментари към Печена сьомга с босилек и магданоз