Печена сьомга с босилек и магданоз

Необходими продукти
- 2 филета от сьомга (около 200 грама)
- 2 смлени скилидки чесън
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица свеж магданоз, накълцан
Начин на приготвяне
За да приготвите маринатата, вземете купа и в нея изсипете зехтина и всички подправки. Разбъркайте добре.
Наредете филетата в малка тава и ги покрийте с маринатата. Оставете в хладилник за около 1 час, като обръщате периодично.
Предварително загрейте фурната до около 190 градуса. Увийте филетата в алуминиево фолио заедно с малко марината. Печете около 40 минути, докато сьомгата е напълно готова. Поднесете с любимата си зеленчукова гарнитура. Приятен апетит!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Печена сьомга с босилек и магданоз