Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос

Необходими продукти:
- 2 скумрии
- глава лук
За маринатата:
- 3 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици горчица
- 2 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Размразете скумриите, отрежете главите, почистете от вътрешностите и измийте.
Нарежете на парчета.
Лука обелете, нарежете на кръгчета.
Направете сос, смесвайки горчицата, майонезата и соевата течност.
Всяко парче риба потопете в маринатата и оставете за 20 минути.
Включете фурната да загрява. Подмажете тава с олио и покрийте дъното й с ред лук.
Върху него подредете скумрията и полейте с останалата марината.
Поставете съда във фурната (не средното ниво).
Изпечете до златисто при температура от 190 градуса около 25-30 минути (до златисто).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Пържена скумрия
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
- Желирано руло от скумрия със зеленчукова плънка
- Картофена салата с пушена скумрия, извара и яйца
Коментари към Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос