Перфектните бъркани яйца /рецепта със снимки/
    Необходими продукти:
- 8 големи яйца
 - 3/4 чаена лъжичка сол кашер
 - 3 супени лъжици пълномаслено мляко
 - 30 грама безсолно масло
 
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата със солта и млякото в средно голяма купа за около 1 минута, до получаването на хомогенна и пенлива смес.
 - Оставете ги да почиват на стайна температура в продължение на 15 минути.
 - Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на средно висока температура.
 - Добавете яйчената смес, без да бъркате, докато започне да се втвърдява по края.
 - Намалете силата на котлона и започнете да обръщате яйцата с помощта на силиконова шпатула за около 2 минути.
 - Все още ще виждате рохки участъци, но това не трябва да ви притеснява, тъй като яйцата ще продължат да се готвят от топлината дори и след като ги прехвърлите в чиния.
 - Сервирайте веднага.
 
Приятен апетит!





РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Яйца в доматен сос на тиган
 - Яйца на тиган с домати и манголд
 - Пълнени панирани яйца
 - Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
 - Пържени яйца с кайма и домати
 - Яйце в гнездо от хрупкав хляб
 - Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
 - Как да приготвите перфектните бъркани яйца
 - Яйца с боб и кашкавал
 - Яйца с чоризо и фета
 
Коментари към Перфектните бъркани яйца /рецепта със снимки/