Перфектните бъркани яйца /рецепта със снимки/
Необходими продукти:
- 8 големи яйца
- 3/4 чаена лъжичка сол кашер
- 3 супени лъжици пълномаслено мляко
- 30 грама безсолно масло
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата със солта и млякото в средно голяма купа за около 1 минута, до получаването на хомогенна и пенлива смес.
- Оставете ги да почиват на стайна температура в продължение на 15 минути.
- Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на средно висока температура.
- Добавете яйчената смес, без да бъркате, докато започне да се втвърдява по края.
- Намалете силата на котлона и започнете да обръщате яйцата с помощта на силиконова шпатула за около 2 минути.
- Все още ще виждате рохки участъци, но това не трябва да ви притеснява, тъй като яйцата ще продължат да се готвят от топлината дори и след като ги прехвърлите в чиния.
- Сервирайте веднага.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пържени яйца с кайма и домати
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Рохки яйца на очи с хрупкава коричка
Коментари към Перфектните бъркани яйца /рецепта със снимки/