Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Патладжан със сос от кашу и мариновани чушки

Патладжан със сос от кашу и мариновани чушки

Патладжан със сос от кашу и мариновани чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша дестилиран бял оцет
  • 1/4 чаена чаша захар
  • 1 супена лъжица сол
  • 3 малки чушки камба - почистени и нарязани
  • 3 люти чушки - нарязани и почистени

за соса:

  • 1 глава лук, нарязана на тънко
  • 2 скилидки чесън - смачкани
  • 1 чаена чаша кашу
  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1/3 чаена чаша олио
  • по 1 чаена лъжица сол и захар
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжица рибен сос

за патладжаните:

  • 3-6 супени лъжици олио
  • 500 грама патладжани - нарязани на различни по форма резени
  • 1 малка глава лук
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • по 1/4 чаена чаша листа босилек и кориандър
  • 1 супена лъжица див лук
  • сол

Начин на приготвяне:

Мариновайте чушките - сложете оцета, захарта и солта да заврат в малка касерола, докато кристалчетата се разтопят.

С получената смес полейте чушките и ги оставете да се охладят. Тези мариновани чушки може да приготвени и седмица по-рано и съхранявани в хладилник.

За крема от кашу, излейте двете мазнини в тиган и запържете лука, чесъна и ядките, докато кашуто стане златисто - около 8-10 минути.

Прецедете (мазнината по желание може да запазите) и към ядките добавете захарта и солта и разбъркайте. Когато се охладят блендирайте до гладка смес, като добавите лимоновия сок, рибения сос и 1/2 чаена чаша вода.

Запържете патладжаните в мазнината, докато станат златисти - около 4-5 минути и ги прехвърлете в тава. Допечете ги за около 5 минути до готовност, след което ги подправете със сол. Добавете към тях тънко нарязания лук и лимоновия сок.

Сложете 1/2 чаена чаша от соса с кашу в чиния. Отгоре разпределете няколко резена патладжан, поръсете с босилек, кориандър и див лук. Добавете 1 лъжица от маринованите чушки.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника