Патладжани с яйца и чесън

Необходими продукти:
4-5 патладжана
3-4 яйца
1 голяма глава лук
няколко скилидки чесън (на вкус)
магданоз на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на средни по големина кубчета, поръсете със сол и оставете да престоят така около 10 минути, след което измийте със студена вода и сложете в подходящ съд.
Разбийте яйцата с щипка сол, залейте патладжаните и разбъркайте старателно. Оставете комбинацията за 30-40 минути, като през това време разбърквате периодично. Когато зеленчуците поемат яйцата, прехвърлете в нагорещен тиган, в който сте сложили олио, колкото да се покрие дъното на съда. Пет минути по-късно прибавете нарязаните на ситно лук и чесън. Пържете всичко още 10-15 минути, разбърквайки.
Когато започне да се образува златиста коричка, свалете ястието от котлона и прехвърлете в подходяща купа. Поръсете с нарязан пресен магданоз или друга зелена подправка по ваш избор.
Ястието се поднася студено.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Патладжани с яйца и чесън