Патладжани в кисело-сладък сос
Необходими продукти:
- 3-4 патладжана
- 1 морков
- 1 сладка чушка
- парченце джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици оцет
- 2 супени лъжици мед
- 3 супени лъжици соев сос
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша вода
- олио на вкус
- 1,5 супени лъжици нишесте
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните (без да ги обелвате) на парчета, подсолете и оставете за момента.
Моркова нарежете на тънки сламки.
По същия начин нарежете и сладката чушка.
Запържете за кратко морковите в силно нагорещено олио, прехвърлете ги в тенджера, а в тигана сложете чушките. Щом и те се запържат, изсипете при морковите. Зеленчуците трябва само леко да се зачервят и да останат твърди.
Оваляйте патладжанените парчета в нишесте и тогава прибавете в тенджерата с ивиците чушки и моркови.
В малка купа смесете 1 супена лъжица настърган джинджифил с рендосаните скилидки чесън, налейте оцета (може да използвате ябълков) и соевия сос, подсладете с меда.
С този сос залейте зеленчуците и добавете половин чаша вода.
Поставете върху котлона и нека продуктите се варят в продължение на 2-3 минути. Изчакайте известно време, преди да поднесете салатата, за да може да се поемат всички вкусове и аромати.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Ливанска разядка Мутабал
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
Коментари към Патладжани в кисело-сладък сос