Патладжани в кисело-сладък сос
Необходими продукти:
- 3-4 патладжана
- 1 морков
- 1 сладка чушка
- парченце джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици оцет
- 2 супени лъжици мед
- 3 супени лъжици соев сос
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша вода
- олио на вкус
- 1,5 супени лъжици нишесте

Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните (без да ги обелвате) на парчета, подсолете и оставете за момента.

Моркова нарежете на тънки сламки.

По същия начин нарежете и сладката чушка.

Запържете за кратко морковите в силно нагорещено олио, прехвърлете ги в тенджера, а в тигана сложете чушките. Щом и те се запържат, изсипете при морковите. Зеленчуците трябва само леко да се зачервят и да останат твърди.

Оваляйте патладжанените парчета в нишесте и тогава прибавете в тенджерата с ивиците чушки и моркови.

В малка купа смесете 1 супена лъжица настърган джинджифил с рендосаните скилидки чесън, налейте оцета (може да използвате ябълков) и соевия сос, подсладете с меда.

С този сос залейте зеленчуците и добавете половин чаша вода.

Поставете върху котлона и нека продуктите се варят в продължение на 2-3 минути. Изчакайте известно време, преди да поднесете салатата, за да може да се поемат всички вкусове и аромати.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
Коментари към Патладжани в кисело-сладък сос