Пастет от черен дроб с лук и моркови
Необходими продукти:
500 грама черен дроб по ваш избор
150 грама сланина
2 големи глави лук
2 моркова
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сланината (без кожа) нарежете на малки парчета и изпържете до златисто, докато се отдели достатъчно мазнина.
След това прибавете нарязания на едро лук.
Настържете морковите, сложете и тях при лука и сланината. Нека всичко се приготвя до златисто.
Измийте черния дроб и го накиснете в соден разтвор, за да се премахнат миризмите. Пропорциите за приготвяне на разтвора са 1 супена лъжица сода с връх на 2 литра вода. След това го нарежете на парчета и запържете в растително олио.
Прибавете го към лука и морковите, овкусете със сол и черен пипер.
Получената смес смелете с помощта на машинка за мелене на месо, допълнително разбийте в блендер.
Разпределете пастета в подходящи съдове и приберете в хладилник. За по-дълго съхранение, замразете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Пилешки дробчета с лук
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Пастет от черен дроб с лук и моркови