Пастет от черен дроб с лук и моркови
![Пастет от черен дроб с лук и моркови - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pastet-ot-cheren-drob.jpg)
Необходими продукти:
500 грама черен дроб по ваш избор
150 грама сланина
2 големи глави лук
2 моркова
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сланината (без кожа) нарежете на малки парчета и изпържете до златисто, докато се отдели достатъчно мазнина.
След това прибавете нарязания на едро лук.
Настържете морковите, сложете и тях при лука и сланината. Нека всичко се приготвя до златисто.
Измийте черния дроб и го накиснете в соден разтвор, за да се премахнат миризмите. Пропорциите за приготвяне на разтвора са 1 супена лъжица сода с връх на 2 литра вода. След това го нарежете на парчета и запържете в растително олио.
Прибавете го към лука и морковите, овкусете със сол и черен пипер.
Получената смес смелете с помощта на машинка за мелене на месо, допълнително разбийте в блендер.
Разпределете пастета в подходящи съдове и приберете в хладилник. За по-дълго съхранение, замразете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Пилешки дробчета с лук
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Шалот, Лук шалот
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Коментари към Пастет от черен дроб с лук и моркови