Пастет от цвекло с портокал и орехи
Необходими продукти:
2 средни глави цвекло
1 портокал
1/2 чаена чаша орехови ядки
1 чаена лъжица балсамов оцет
2 чаени лъжици ябълков оцет
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица мед
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете или изпечете цвеклото, след което го настържете.
Настържете кората на портокала, изцедете сока от половината цитрус.
Орехите счукайте едро.
Скилидките чесън обелете.
Смесете в съда на блендер цвеклото с орехите, налейте 4 супени лъжици портокалов сок, меда, пресования чесън, двата вида оцет и сол и черен пипер на вкус.
Разбийте до получаване на пюре, опитайте вкуса и подправете допълнително според предпочитанията си.
Прехвърлете пастета в подходяща купа, обилно поръсете с настърганата портокалова кора, цели орехови ядки и поднесете с хрупкав хляб.
Добър апетит!
Снимка: nyam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C вкус МАЯМИ ВАЙБС 400 г
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ОТ СВЕЖИ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ филтър * 15
ОСТРОВИТ ЕЛЕКТРОЛИТИ ПОРТОКАЛ ефервесцентни таблетки * 20
НовНУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Сок от цвекло
- Салата от цвекло, рукола и козе сирене
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Салата от цвекло с чесън и орехи
- Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
Коментари към Пастет от цвекло с портокал и орехи